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The S&TC Technical Resolution Committee meeting in Omaha, Nebraska the 
week of August 16, 1999, acted on a request for clarification of the application of 
49 CFR Section §236.407.  The matter before the committee was to determine if 
the requirements of this rule are applicable to a location where the route can be 
changed through the use of a hand-operated switch.  
 
The existing application language was edited to provide further clarification by 
adding language, which is in bold face type.   
 
 
236.407 Approach or time locking; where required.  
 

This rule requires that approach or time locking be provided for each 
controlled signal where route or direction of traffic can be changed.  
 
Application:  
 
This rule applies to all controlled signals at controlled points where 
route can be changed, regardless of the type of switch used, or 
where direction of traffic can be changed. This rule does not apply to 
so called "holding signals" between controlled points where the 
direction of traffic cannot be changed.  


